Bloeitijden en planten

Wilt u in het voorjaar mooie bloemen in uw tuin? Dan plant u de bollen in de herfst. En wilt u in de zomer een tuin vol mooie bloemen, dan plant u in het voorjaar de bollen. En voor de mooie bloemen tuin in de herfst geldt dat u de bollen in de zomer plant. Om het voor u makkelijk te maken hebben zij de categorieën ingedeeld in de periode wanneer ze bloeien. Dus Voorjaarsbloeiers, Zomerbloeiers en Herfstbloeiers.

In ons assortiment voor de Voorjaarsbloeiers vindt u o.a. Alliums, Anemonen en Ranonkels. En in ons assortiment Herfstbloeiers vindt u o.a. Zanthedeschia’s, Triteleia en hersftbloeiende Crocussen. En in ons assortiment Zomerbloeiers vindt u o.a. Agapanthussen, Dahlia’s, Irissen  en Gladiolen.  Ook vindt u bij ons het kopje planten. Veel bloembollen hoeft u niet uit de grond te halen nadat ze zijn uitgebloeid, sommige worden namelijk gewoon vaste planten. Ook zult u misschien sommige soorten vinden bij zowel Zomerbloeiers als Hersftbloeiers.

Voorjaarsbloeiers kunt u planten vanaf half oktober totdat het begint te vriezen. Voorjaarsbloeiers hebben namelijk een koude periode nodig om in het voorjaar tot bloei te komen.

Zomerbloeiers kunt u planten vanaf april tot half juni, als de vorst maar uit de grond is.

Herfstbloeiers kunt u planten juli en augustus.

Wat is de beste plek voor de bollen om te groeien?

Bloembollen groeien eigenlijk overal in de tuin, zolang er maar een klein beetje zon per dag op straalt. De hoeveelheid zon die een bloembol bereikt, is wel van invloed op de hoogte en bloeitijd. Op plaatsen waar veel zon schijnt, zullen uw bloembollen door de warmte wat eerder bloeien en wat hoger zijn dan op een schaduwrijke plaats. Ook zal de bloem onder invloed van zonlicht wat lichter van kleur worden. Maar nogmaals, een bloembol groeit eigenlijk overal.

Verwildering (vaste planten)

Als u bloembollen heeft geplant die geschikt zijn voor verwildering (vaste plant), zijn er enkele tips die u kunnen helpen om ze volgend jaar weer mooi te laten bloeien.

Nadat de bloemen uitgebloeid zijn, knipt u deze er uit. Hierdoor hoeft de bloembol haar energie niet meer te steken in het voeden van de bloem en kan dus zich richten op de groei van de bol. Nu kunt u een beetje mest toevoegen aan de grond, zodat deze genoeg voedingsstoffen bevat om de bloembol te voeden en volgend jaar weer mooi te laten bloeien. Na verloop ziet u dat het blad gaat afsterven. U kunt het blad verwijderen als het blad bruin en uitgedroogd is, stoort u het niet mag u het natuurlijk ook laten liggen, dit is een natuurlijke bescherming tegen de vorst.

Tip:

-Probeer de bollen niet in een rij te planten, maak er een driehoek of rondje van, zo heeft u een volle    bloemenbos.

-Plant Voorjaars-, Zomer- en Herfstbloeiers door elkaar, zo staat uw tuin het hele jaar in bloei.

Heeft u vragen over onze collectie?

Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers staan voor u klaar!